Antieke Landkaarten

Antieke landkaarten – de mooiste kunstwerken voor aan de muur
Heb jij interesse in geschiedenis? Ben jij een liefhebber van kunst? Ben jij een reiziger in hart en nieren? Zoek jij een waardevaste investering? Dan zijn antieke landkaarten een onmisbaar element in jouw woning. Deze kaarten zijn meer dan alleen een plaatje wat de topografie van een plaats weergeeft, het zijn ware kunstwerken. Sterker nog, deze antieke landkaarten waren vroeger vaak meer waard dan schilderijen. Ze werden dan ook gemaakt door echte kunstenaars!

Antieke landkaarten door de eeuwen heen
Een originele oude landkaart is een unieke wandversiering, die veel geschiedenis met zich meedraagt. Koop je bijvoorbeeld een kaart van Nederland, dan zal het afhangen van de periode, waarin de kaart is gemaakt, hoe Nederland is afgebeeld en hoeveel provincies het heeft. Daarnaast is de kunst door de eeuwen heen veranderd. Zo zal een oude wereldkaart, die tijdens de Renaissance is gemaakt, andere versieringen hebben dan een kaart uit de Barok periode.

Welke antieke landkaarten passen bij jou?
Welke kaart jouw blik vangt, is afhankelijk van de periode en kunst waar je affiniteit mee hebt, maar ook met het land of gebied dat weergegeven wordt. Zo kun je ervoor kiezen een kaart van Frankrijk, Duitsland, België, Italië of Nederland in huis te halen. Daarnaast zijn er prachtige plattegronden van steden en provincies in omloop, die je kennis laten maken met hoe dit gebied er eeuwen geleden uitzag. Als reiziger of als liefhebber van antiek, geschiedenis of kunst, zul je ongetwijfeld interesse hebben in een oude wereldkaart, die met de grootste zorg en precisie is getekend. Ben jij iemand met zeebenen? Dan is een zeekaart een prachtige aanvulling van je nautische verzameling.

Heb jij affiniteit met geschiedenis, topografie, de zee of reizen? Wij helpen je graag met het vinden van prachtige antieke landkaarten, waar jij je verbonden mee voelt. Bekijk ons aanbod en ontdek wat we voor jou kunnen betekenen!